Noi date provenind din Mexic, prima tara afectata de pandemia de gripa H1N, confirma ca tinerii sunt mai expusi riscului de a contracta virusul, dar ca persoanele in varsta risca mai mult decesul, potrivit unui studiu publicat astazi.
O echipa de epidemiologi, condusa de Victor Borja-Aburto, de la Institutul mexican pentru securitate sociala, a studiat dosarele a 63.479 persoane care sufereau de simptome de gripa si care s-au dus la centre medicale, intre sfarsitul lunii aprilie si sfarsitul lunii iulie. Testele au confirmat ca 11%, adica 6.945, sufereau de gripa porcina, relateaza AFP, citand The Lancet.

Potrivit NewsIn, 56% dintre aceste cazuri vizau persoane cu varste intre 10 si 39 de ani. Numarul cazurilor a fost mult mai mic la pacientii mai varstnici, care au capatat imunitate de tineri fiind expusi la un virus din aceeasi familie cu acesta.

Totusi, la pacientii de peste 70 de ani, rata deceselor a fost de 10,3% si de 5,7% la cei intre 60 si 69 de ani. Rata mortalitatii a fost de doar 0,9% la cei cu varste intre 20 si 29 de ani.

Riscul infectarii a fost redus cu 35% la cei care s-au vaccinat in anii precedenti impotriva gripei sezoniere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.