John Allen Muhammad, cunoscut drept "lunetistul din Washington", dupa ce in anul 2002 a terorizat capitala americana omorand la intamplare zece persoane, in trei saptamani, a fost executat marti seara in Virginia
"Nu l-am auzit sa spuna vreun cuvant", a declarat Larry Taylor, dupa ce a confirmat ca Muhammad a murit, relateaza NewsIn, citand AFP.

Curtea Suprema a respins luni ultimul recurs afroamericanului in varsta de 48 de ani, condamnat la moarte in 2004, in Virginia, pentru crime comise intre 2 si 22 octombrie 2002, in zona Washington. Guvernatorul de Virginia, Timothy Kaine, a refuzat sa-i acorde gratierea.

Potrivit autoritatilor, lunetistul se acundea in portbagajul masinii sale langa centre comerciale, scoli sau benzinarii, pentru a-si ucide victimele cu O persoana a fost ucisa in Washington, sase in Maryland si trei in Virginia.

Barbati, femei, copii, albi, negri, nimeni nu scapa tragatorului, care avea si un complice, John Lee Malvo, in varsta de 17 ani la acea vreme. Tanarul a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Politia a gasit la locul crimelor mesaje de la ucigas, in care scria "Numiti-ma Dumnezeu" sau "Copiii vostri nu vor fi in siguranta nicaieri", cerand zece milioane de dolari pentru a opri masacrul.

Antrenat pentru tir de elita in armata americana, Muhammad participase la primul razboi din Golf. Potrivit avocatului sau, Jonathan Sheldon, condamnatul suferea de tulburari mentale. Acesta sustine ca Muhmmad, clientul sau, nu a reactionat cand a fost avertizat luni in legatura cu iminenta executiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.