Liderul venezuelean Hugo Chavez le-a amintit duminica militarilor ca trebuie sa fie pregatiti "de razboi" si si-a invitat concetatenii sa-si apere patria impotriva unei eventuale agresiuni din partea SUA din Columbia.
"Sa nu pierdem nicio zi pentru misiunea noastra principala, sa ne pregatim de razboi si sa ajutam poporul sa se pregateasca de razboi, pentru ca aceasta este responsabilitatea noastra, a tuturor", a spus el.

Chavez l-a avertizat pe Barack Obama in legatura cu un "ordin de agresiune deschisa impotriva Venezuelei din Columbia".

Potrivit unui acord intre cele doua state, SUA vor putea folosi sapte baze militare din Columbia, iar Chavez considera acordul o amenintare pentru intreaga regiune, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Guvernul columbian este transferat in SUA, nu mai este la Bogota", a declarat Chavez, precizand ca "militarii yankei vor putea fi in largul lor in Columbia, ca si cum ar fi in SUA".

Vineri, liderul cubanez Fidel Castro a spus ca acest acord echivaleaza cu o "anexare" a Columbiei, pentru pregatirea unui atrac impotriva Venezuelei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.