Aproximativ 154.000 de prizonieri continua sa fie detinuti in sase lagare de munca din Coreea de Nord, a afirmat un deputat sud-coreean
Sang-Hyun, deputat din partea Marelui Partid National (conservator), spune ca la sfarsitul anilor '90, aproximativ 200.000 de prizonieri erau incarcerati in gulagurile nord-coreene, relateaza NewsIn, citand AFP.

"In prezent, 154.000 de prizonieri sunt detinuti in sase lagare de munca", a declarat acesta agentiei sud-coreene de presa Yonhap. Deputatul a citat dintr-un raport prezentat in acest sens Adunarii Nationale.

Coreea de Nord nu recunoaste insa ca are prizonieri politici iar propaganda oficiala sustine ca nord-coreenii se bucura de viata "cea mai demna si mai fericita posibila".

Potrivit cotidianului sud-coreean Dong-A, prizonierii din gulaguri trebuie sa munceasca mai mult de zece ore pe zi, nu beneficiaza de niciun fel de ingrijire medicala si nu primesc decat 100 pana la 200 de grame de hrana pe zi. Potrivit publicatiei, in aceste lagare sunt inchisi nu numai detinutii politici, dar si persoane acuzate ca au dat dovada de lipsa de respect fata de liderul Kim Jong Il.

Detinutii care incearca sa scape sunt pasibili de pedeapsa cu moartea, iar femeile incarcerate sunt violate in mod regulat, sustine Dong-A.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.