Cateva zeci de mii de persoane au manifestat impotriva rasismului sambata dupa-amiaza, in centrul istoric al Romei, denuntand printre altele incriminarea imigratiei clandestine instituite printr-o lege a guvernului condus de Silvio Berlusconi, relateaza AFP.
Pe pancartele afisate de manifestanti scria: "Nu, rasismului si delictului de imigratie clandestina", "Nu, intoarcerii imigrantilor la granite si acordurilor care prevad aceasta", "Berlusconi, pleaca!", "Toti suntem in aceeasi barca" (aluzie la imigrantii clandestini care sosesc din Africa pe coastele sudice ale Italiei cu ajutorul barcilor).

Alaiul a pornit cu muzica si dans de la Palatul Republicii, in apropiere de gara centrala Termini, indreptandu-se catre Forumul roman, relateaza NewsIn.

"Manifestez astazi pentru ca situatia e din ce in ce mai dificila cu guvernul actual", a declarat un senegalez in varsta de 27 de ani, sofer de camion venit din Caserte (sud), impreuna cu alte 300 de persoane.

Mitingul a fost organizat pentru a marca 20 de ani de la prima mare manifestatie impotriva rasismului. La 7 octombrie 1989, sute de mii de persoane au iesit pe strazile Romei dupa ce un refugiat sud-african, Jerry Essan Masslo, a fost ucis in provincia Caserte.

"Dupa 20 de ani, rasismul nu a fost invins, continua sa faca victime si este alimentat de politicile guvernului Berlusconi", afirma, in apelul sau de mobilizare, comitetul organizator. Printre initiatorii manifestatiei figureaza sindicatul Cgil, partidul de stanga Sinistra e Libert? si Partidul Comunist al Muncitorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.