Saptamanalul american Newsweek cere Italiei sa scape de premierul Silvio Berlusconi, apreciind ca implicarea sa intr-o serie de scandaluri afecteaza imaginea tarii pe scena internationala si blocheaza reformele necesare.
"Aruncati-l pe Berlusconi", scrie Newsweek pe prima pagina a editiei europene datate din 19 octombrie, alaturi de o fotografie a lui Il Cavaliere facand un gest de adio, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Italia nu mai poate sa isi permita bufoneriile playboyului sau", a adaugat revista, intr-un articol de trei pagini care incepe printr-o lista a scandalurilor sexuale in care este implicat seful Guvernului italian. "Ne gandim la Nero sau la Borgia, la excese si la coruptie", afirma saptamanalul, subliniind ca Silvio Berlusconi conteaza ca, in pofida a tot, ca va ramane la putere si ar putea sa reuseasca acest lucru, in conditiile in care cota sa de popularitate este de 63%.

"Acest lucru nu inseamna, insa, ca trebuie sa ramana la putere", potrivit Newsweek. "Daca ramane la conducerea Italiei, acest lucru risca nu numai sa loveasca tara de zid, dar si sa faca rau Europei si chiar, in final, Aliantei Nord-Atlantice", a avertizat revista.

In loc sa implementeze reformele economice si sociale de care are nevoie tara, Berlusconi "se uita in spate", fiind preocupat de "procurori, presa, conspiratori comunisti si masinatiile rivalilor sau, fara a uita femeile furioase care il urmaresc".

Silvio Berlusconi, a carui imunitate penala a fost anulata saptamana trecuta de Curtea Constitutionala, a pozat adesea in victima a presei, in special a celei anglo-saxone.

Saramago: Berlusconi reprezinta noul fascism, cu o cravata Armani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.