Hillary Clinton, aleasa de presedintele Barack Obama pentru a conduce diplomatia americana dupa ce a fost rivala sa in campanie, a asigurat, intr-un interviu difuzat miercuri seara, ca ea ar fi facut acelasi lucru pentru Obama, daca ar fi ajuns presedinte, relateaza AFP.
"Absolut, absolut, fireste", a raspuns ea la aceasta intrebare, pentru ABC, potrivit NewsIn.

Sotia fostului presedinte Bill Clinton a fost mult timp favorita pentru investitura democrata la prezidentialele din 2008, dar a fost depasita de Obama. Rivalitatea dintre cei doi a fost extrema.

Obama i-a propus sa devina secretar de stat cand ea se pregatea sa-si preia din nou locul de senatoare de New York, a povestit Clinton.

"Trecusera cinci sau sase zile de la alegeri. Sotul meu si cu mine ne plimbam intr-un parc, langa locuinta noastra. El avea telefonul mobil in buzunar, eu nu. Si dintr-o data, a inceput sa sune. Si in loc sa respinga apelul, el a raspuns si era presedintele ales Obama, care dorea sa discute cu oamenii pe care intentiona sa ii recruteze", isi aminteste Hillary Clinton.

Cateva zile mai tarziu, Obama a chemat-o la Chicago. "Chiar si in acel moment, nu credeam ca este vorba despre mine. Poate ca eram in negare, nu credeam".

In cursul intalnirii lor, Obama i-a oferit imediat Departamentul de Stat si ea...a refuzat. "Este insa un om foarte perseverent si convingator. Si apoi, sunt destul de veche in acest joc. Pana la urma, cand presedintele isi cere sa servesti, spui da, daca poti", a declarat Clinton.

Intrebata daca va mai candida pentru Casa Alba, ea a spus ca nu mai este deloc interesata. "Nu mai sunt deloc interesata de o candidatura la prezidentiale. Deloc. Stiu ca este greu de crezut pentru unii, dar stiti, chiar nu vreau", a spus ea.

"Cred ca am avut o viata extraordinara in serviciul statului. In ultimii 17 ani, de cand sotul meu s-a lansat la prezidentiale, am fost sub lumina proiectoarelor, am lucrat din greu. De asemenea, cred ca ar fi bine sa-mi iau ceva timp liber", a mai spus secretarul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.