Respinsi de catre oficialii de la Bruxelles la testul privind inceperea negocierilor de aderare, pentru ca nu indeplineau conditiile necesare, tot mai multi croati au inceput, la randul lor, sa intoarca spatele constructiei comunitare. Un recent sondaj de opinie, efectuat in Croatia, indica, in premiera, faptul ca opozantii intrarii in Uniunea Europeana sunt mai numerosi decat sustinatorii ei din aceasta tara.

Refuzand sa comenteze rezultatele sondajului mentionat, Krisztina Nagy, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru extindere Olli Rehn, a tinut sa sublinieze totusi ca scaderea semnificativa a numarului croatilor sustinatori ai aderarii la UE s-a produs "cu mult inainte" de 17 martie, data prevazuta initial pentru inceperea negocierilor, amanata, ulterior, pe motivul insuficientei cooperari a Zagrebului cu Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie. Pe de alta parte insa, "este foarte important pentru Comisie sa aiba sprijinul cetatenilor pentru procesul de extindere".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.