Washington Post a afirmat ca presedintele Barack Obama a decis sa trimita in Afganistan, fara sa anunte, 13.000 de militari suplimentari, in afara celor 21.000 anuntati in martie, relateaza AFP.
Potrivit cotidianului, acesti 13.000 de militari sunt trupe de sustinere, precum mecanici, personal medical, specialisti in informatii sau agenti ai politiei militare, citeaza NewsIn.

Totodata, ziarul sustine in editia online de ieri faptul ca Pentagonul si Casa Alba nu au anuntat trimiterea acestor forte, limitandu-se la a anunta desfasurarea celor 21.000 de militari combatanti.

"Obama si-a dat aprobarea, dar numai trimiterea celor 21.000 de militari a fost anuntata", a spus un oficial.

Presedintele este chemat sa decida in urmatoarele saptamani daca va trimite sau nu trupe suplimentare, asa cum ii cer comandantii de pe teren. Acestia cer intre 40.000 si 60.000 de militari suplimentari, pe langa cei 21.000 acceptati deja de Obama.

Nici in trecut desfasurarea fortelor de sustinere nu a fost anuntata de Pentagon si Casa Alba. George W. Bush a anuntat trimitrerea a 20.000 de militari combatanti suplimentari in Irak, dar nu si a altor 8.000 de membri ai trupelor de sustinere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.