Stransi la apelul Campaniei pentru drepturile omului, HRC, principala asociatie americana pentru drepturile homosexualilor, manifestantii au inceput marsul in spatele unui banner pe care scria "Egalitate in drepturi in SUA", relateaza NewsIn, citand AFP.
Cortegiul, format din aproximativ 150.000 de participanti, s-a mutat ulterior pe esplanada din centrul Washingtonului, in apropierea Casei Albe si a sediului Congresului.

Manifestantii agitau pancarte cu mesajul "Homosexual si mandru de asta" sau "Nu vom mai astepta pentru a obtine egalitatea in drepturi". Nu au lipsit nici drapelurile in culorile curcubeului, emblema comunitatii gay.

Abrogarea unei legi din 1993 numita "Nu intreba, nu spune", ce le interzice militarilor gay sa vorbeasca despre orientarea lor sexuala si care a dus la excluderea a 13.000 de militari care au vorbit despre acest lucru, figureaza printre principalele revendicari. Barack Obama a promis sambata ca va anula orice interdictie fata de homosexualii care servesc in armata.

Cu privire la acest subiect, un fost soldat povesteste ca a fost trimis acasa din cauza orientarii sale sexuale: "Este rusinos, militarii homosexuali sunt si ei ucisi si curge acelasi sange". "Speram intr-o schimbare, in egalitate, speram in recunoastere, in libertate", se plange un alt protestatar, venit din Massachusetts.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.