Presedintele ceh Vaclav Klaus pune o noua conditie pentru semnarea Tratatului de la Lisabona, a anuntat joi seara premierul suedez Fredrik Reinfeldt.
Klaus "doreste sa ajute o nota in josul paginii, de doua fraze", a spus premierul, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Din cate stiu, nota are legatura cu Carta drepturilor fundamentale" a UE, a adaugat el.

"Apoi, vrea ca membrii Consiliului Europei sa se pronunte asupra acestei note de subsol", a mai spus Reinfeldt, care a discutat joi dupa-amiaza cu liderul ceh.

"I-am spus ca este un mesaj negativ, intr-un moment prost, ca vine foarte tarziu in acest proces", a subliniat Reinfeldt.

Dupa acceptarea tratatului de irlandezi, mai este nevoie de aprobare in Cehia si Polonia. Presedintele polonez a spus ca va semna promulgarea dupa referendumul irlandez, dar liderul ceh nu a spus cand va decide exact daca va aproba sau nu tratatul
, relateaza AFP, conform NewsIn.

Tarile europene vor sa stie cand va putea intra in vigoare tratatul, pentru a putea numi viitoarea Comisie Europeana si pe cei doi principali responsabili ai UE - presedintele Uniunii si "ministrul" de externe.

Cum are presedintele ceh intreaga UE "la degetul mic"?

A doua victorie a UE: Polonia va ratifica duminica Tratatul de la Lisabona


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.