Fidel Castro, fostul dictator cubanez, este tatal a cel putin 10 copii facuti cu mai multe femei, potrivit unei noi carti.
Cand jurnalista Ann Louise Bardach l-a intrebat pe Castro cati copii are, in timpul unui interviu acordat Vanity Fair in 1993, acesta a zambit si a raspuns "aproape un trib". In timpul cercetarilor pentru noua sa carte "Fara Fidel", despre El Commandante si fratele sau Raul, ea a descoperit cat de adevarata este aceasta afirmatie, informeaza NewsIn.

El a avut un fiu, Fidelito, cu prima sa sotie, Mirta Diaz-Balart, in 1949, si cinci copii intre 1962 si 1974 cu Dalia Soto del Valle, cu care se spune ca s-ar fi casatorit in secret in 1980, potrivit The Telegraph.

Dar au mai fost si alte iubiri si alti copii, in special in perioada in care fostul rebel si-a sarbatorit eliberarea din inchisoare, in 1955.

Cel putin trei copii ai lui Castro s-au nascut, din trei mame diferite, in 1956. Cea mai cunoscuta dintre cele trei femei a fost Natalia Revuelta, o frumusete aristocratica devenita o aparatoare infocata a revolutiei. Ea i-a nascut o fiica, Alina Fernandez.

Jurnalista a scris anterior si despre existenta unui alt copil nelegitim nascut in 1956, Panchita Pupo. Fetita nu ar fi fost niciodata prezentata fratilor ei, iar mama ei nu este cunoscuta.

In noua sa carte, ea dezvaluie inca unui copil, nascut la inceputul anilor '60, Ciro. Acesta, botezat dupa numele unui martir al revolutiei, se pare ca ar semana cu un star de cinema, cu ochii verzi si tenul masliniu. El practica medicina sportiva, s-a casatorit cu un oficial din partid si traieste intr-o suburbie din Havana, unde nimeni nu stie cine este.

Iar daca declaratiile facute la inceputul anului de un fost agent de informatii cubanez sunt adevarate, Fidel Castro a mai avut un baiat in 1970, ceea ce inseamna in total 11 copii cu sapte femei.

Majoritatea copiilor au respectat cererea tatalui lor de a nu se lauda cu privilegiile lor si sunt rareori vazuti in public. Fiul cel mare, Fidelito, este cel mai cunoscut. Dar atunci cand a esuat in programul nuclear al tarii, tatal sau a ordonat sa fie demis. "A fost concediat pentru incompetenta. (...) Nu este monarhie", a spus Castro. [Top 10: Dictatorii secolului XXI]

Multi cubanezi nu ar fi, insa, de acord. Dupa o interventie chirurgicala care aproape ca l-a costat viata, el i-a cedat puterea fratelui sau Raul. Iar Bardach crede urmatorul lider ar putea fi fiul lui Raul, Alejandro, in varsta de 43 de ani, colonel si stea in ascensiune in Ministerul de Interne.

Fidel se imbraca in trening pentru a ascunde o punga de colostomie

Potrivit cartii lui Bardach, incapatanarea si mandria lui Fidel Castro s-au dovedit aproape fatale in 2006, cand a respins interventia chirurgicala ce i-a fost recomandata, o colostomie.

Colostomia este imbinarea chirurgicala a tubului digestiv la peretele anterior al abdomenului care inlesneste evacuarea scaunelor intr-o punga etansa care nu permite exalarea mirosului. Punga trebuie schimbata o data sau de doua ori pe zi.

Castro a insistat pentru o operatie mult mai riscanta, pentru ca nu voia sa aiba o punga atasata de el in permanenta, lucru pe care il considera nedemn. Interventia chirugicala a esuat, insa, iar Castro a facut peritonita, ceea ce aproape ca l-a omorat. In cele din urma El Commandante a fost supus unei colostomii.

"Fidel plangea. Plangea de mai multe ori pe zi. Era distrus", a declarat o sursa prezenta la spital pentru jurnalista.

Timp de cinci luni dupa operatie, Castro a fost hranit intravenos si a pierdut aproape 21 de kilograme.

In rarele fotografii date publicitatii, el a renuntat la vechea sa uniforma kaki in favoarea treningului, care poate ascunde punga de colostomie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.