Majoritatea irlandezilor (55%) sunt in favoarea Tratatului de la Lisabona, arata un sondaj dat publicitatii sambata, cu mai putin de o saptamana inainte de referendumul din 2 octombrie.
55% dintre persoane intrebate intentioneaza sa spuna "da" ratificarii textului, 27% "nu", iar 18% nu s-au decis inca, potrivit studiului realizat de institutul Red C pentru Sunday Business Post.

Tabara sustinatorilor Tratatului "isi pastreaza un avans confortabil in randul alegatorilor si al celor care spun ca probabil ca vor merge la vot", comenteaza Pat Leahy, redactor-sef al rubricii politice a Sunday Business Post.

Potrivit unui sondaj publicat vineri de ziarul Irish Times, 48% dintre irlandezi erau in favoarea textului, cu 2% mai multi decat la studiul precedent, dat publicitatii de acelasi ziar in 4 septembrie, informeaza NewsIn citand AFP.

In 2008, irlandezii au respins Tratatul de la Lisabona cu 53,4% din voturi negative, ceea ce a aruncat Uniunea Europeana intr-o criza institutionala profunda. [UE aloca 15 mil. euro pentru salariatii concediati de Dell in Irlanda; Criza intoarce roata: Imigrantii est-europeni parasesc Irlanda]

Irlanda este singura tara europeana obligata prin constitutie sa organizeze un referendum pentru tratat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.