Presedintele venezuelean Hugo Chavez se intalneste joi la Moscova cu Dmitri Medvedev pentru discutii axate pe cooperarea militara, o vizita care ii serveste liderului venezuelean ca tribuna pentru un nou atac la adresa SUA.
Chavez si-a lansat vizita miercuri seara printr-un discurs in fata unor studenti, in cursul caruia a comparat SUA cu un sarpe boa ce inghite micile natiuni. Apoi, a calificat America drept "principalul terorist al lumii", relateaza AFP, conform NewsIn.

"Statele Unite vor sa controleze intreaga lume, dar imperiul yankeu este pe cale de a esua. Se va prabusi in urmatorii ani, urmatoarele decenii" a spus Chavez, citat de Interfax.

Apoi, el a salutat activitatea lui Vladimir Putin si Dmitri Medvedev. "Cred ca Putin si Medvedev vor lasa in urma lor o adevarata mostenire, nu numai pentru Rusia, ci pentru intreaga lume", a subliniat Chavez.

Liderul venezuelean va incerca, potrivit unei surse citate de RIA Novosti, sa obtina tancuri T-72 si T-90 pentru suma de circa 500 milioane de dolari, precum si elicoptere, trransportoare blindate de trupe si submarine.

Principalul consilier diplomatic al lui Medvedev a spus miercuri ca Rusia ar putea acorda Venezuelei un credit pentru cumpararea de arme ruse, dar a precizat ca in cursul vizitei nu va fi semnat niciun contract de armament.

Intre 2005 si 2007, cele doua tari au semnat contracte de armament pentru 4,4 miliarde de dolari (circa trei miliarde de euro), iar in 2008 Rusia i-a acordat Venezuelei un imprumut de un miliard de dolari (670 de milioane de euro) pentru achizitionare de arme noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.