Secretarul de stat pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a declarat intr-un interviu ca Parisul sustine cererea Bucurestiului pentru postul de secretar al agriculturii.
Oficialul francez a subliniat in interviul pentru cotidianul La Croix, insa, ca CE este independenta si ca niciun stat nu poate revendica "proprietatea asupra unui mandat", relateaza NewsIn.

De asemenea, Lellouche a dezmintit informatiile potrivit carora premierul francez Francois Fillon ar vrea sa candideze pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, in cazul unui esec al lui Barroso sau daca un esec al referendumului pentru Tratatul de la Lisabona organizat in Irlanda va genera o polemica atat de aprinsa incat va trebui schimbata conducerea CE.

La sfarsitul lunii august, ministrul roman de externe Cristian Diaconescu a declarat ca portofoliul agriculturii din CE pare a fi cel mai avansat din punct de vedere al posibilitatii de concretizare pentru Romania. "Din tatonarile pe care le-a facut institutia diplomatiei romane, portofoliul agriculturii pare a fi cel mai avansat din punct de vedere al posibilitatii de concretizare pentru Romania. Sigur, putem discuta in perioada urmatoare, in functie de evolutiile negocierilor pe plan european, si despre alte mandate si portofolii, dar in acest moment ne concentram pe agricultura", a punctat, dupa sedinta comisiilor reunite de politica externa ale Parlamentului, Cristian Diaconescu.

Romania vaneaza portofoliul agriculturii in Comisia Europeana


Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, a declarat pentru RFI ca Romania nu mai merita sa fie "prost tratata" la impartirea portofoliilor din Comisia Europeana si nici sa primeasca un premiu de consolare, asa cum a fost in cazul multilingvismului. El a dat asigurari ca Franta va acorda tot sprijinul Romaniei, care trebuie sa fie hotarata in negocierea pentru un post de comisar european si sa aiba aliati buni.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.