Filmul Francesca de Bobby Paunescu a fost interzis in cinematografele din Venetia, dupa ce acesta a avut premiera in cadrul Festivalului International de Film care se desfasoara in laguna, informeaza la Repubblica.it.
Decizia apartine Circuitului de Cinematografe al orsului Venetia, care invoca o hotarire judecatoreasca in acest sens, arata publicatia italiana La Repubblica.

In urma cu cateva zile, parlamentarul Alessandra Mussolini si primarul Veronei Flavio Tosi anuntau ca vor face reclamatii in istanta pentru ca se considera jigniti din cauza unor afirmati din film.

“Primarul Veronei este de rahat” si “Mussolini este o tarfa care vrea sa ii omoare pe toti romanii” sunt frazele care deschid filmul Francesca al regizorului roman Bobby Paunescu. Filmul spune povestea unei fete din Bucuresti care spera sa deschida in Italia o gradinita pentru copiii imigrantilor si “sa schimbe perceptia pe care o au italienii in legatura cu romanii”. “Am facut acest film datorita nefericitului eveniment al uciderii Giovannei Reggiani”, a explicat Bobby Paunescu. “Am vrut sa reactionez, am simtit ca trebuie sa fac ceva”, mai spune regizorul roman.

Filmul a fost prezentat in sectiunea Orizzonti a Festivalulu de Film de la Venetia si imediat dupa premiera, Alessandra Mussolini si primarul Tosi au reactionat dur. Acestia nu se multumesc cu oprirea difuzarii filmului in cinematografe. “Stirea ca a fost blocat, ma lasa indiferenta pentru ca in acest moment se desfasoara actiunea legala impotriva regizorului”. Mussolini vrea ca filmul sa nu mai apara in cinematografele italiene decat in cazul in care vor fi eliminate frazele in care este insultata.

Pe de alta parte, casa de distributie italiana Fandango vrea sa lanseze filmul in toate cinematografele italiene in luna octombrie.

“Mereu se intampla asa. Noi trebuie sa aparam dreptul autorului de a se exprima asa cum doreste. Noi vrem ca pana in octombrie sa aparem in cinematografele italiene cu versiunea integrala a filmului”, declarat Domenico Procacci, de la Fandango.

TG1, despre polemica creata in jurul filmului 'Francesca'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.