Sustinatorii presedintelui Hamid Karzai au inregistrat inaintea alegerilor prezidentiale din 20 august sute de birouri de vot fictive, unde apoi au fost numarate sute sau mii de buletine de vot in favoarea sa, a informat New York Times.
S-au inregistrat cel putin 800 de astfel de false birouri de vot ce nu exista decat pe hartie. Angajati locali au spus ca sute sau chiar mii de voturi in favoarea lui Karzai au fost numarate in fiecare dintre aceste birouri.

"Credem ca circa 15% dintre birourile de vot nu au fost de fapt deschise in ziua alegerilor
", a spus un diplomat occidental. "Insa mii de buletine de vot au fost inregistrate acolo in favoarea lui Karzai", a subliniat el, potrivit NewsIn.

Sustinatorii lui Karzai au preluat controlul asupora a circa 800 de birouri de vot reale pentru inregistrarea frauduloasa a mii de voturi pentru presedinte, potrivit cotidianului.

Rezultatul este ca in unele provincii voturile pentru Karzai ar putea fi de zece ori mai multe decat numarul celor care au votat de fapt.

Comisia electorala a anuntat ca presedintele ramane pe primul loc, cu 48,6% din voturi, dupa numararea a peste 74% dintre buletinele de vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.