Liderul palestinian va beneficia de funeralii oficiale pe aeroportul din Cairo
Guvernul israelian si-a dat acordul, miercuri, pentru ca liderul palestinian Yasser Arafat sa fie inhumat la Ramallah, in Cisiordania, si a comunicat partii palestiniene cerintele pentru ca ceremonia sa aiba loc in conditii satisfacatoare. Responsabilitatea asigurarii securitatii la ceremonia de inhumare a lui Yasser Arafat la Ramallah va reveni palestinienilor, in timp ce armata israeliana va fi insarcinata cu asigurarea ordinii in zona limitrofa orasului. Politia israeliana isi va intari efectivele in Ierusalimul de Est pentru a preintimpina izbucnirea unor tulburari in timpul ceremoniei. Israelul a anuntat ca va mentine blocada principalelor orase din Cisiordania si nu va permite palestinienilor din Fisia Gaza sa se duca la Ramallah, "cu exceptia personalitatilor palestiniene importante".
Funeralii oficiale la Cairo
Statul egiptean a inceput sa faca aranjamentele oficiale pentru a gazdui funeraliile lui Yasser Arafat, a anuntat ieri un purtator de cuvint al presedintiei. In linii mari, ceremonia se va desfasura pe Aeroportul International din Cairo si va fi limitata doar la un cadru oficial - demnitari si delegatii diplomatice straine, a precizat Maged Abdel Fattah. Dupa funeralii, trupul lui Arafat va fi transportat la Ramallah, pentru inmormintare.
Inhumare la sediu
Si la Ramallah, la Muqata, cartierul general al presedintelui Autoritatii Nationale Palestiniene, Yasser Arafat, se faceau ieri la prinz pregatiri pentru inmormintarea acestuia, eliberindu-se locul unde, ceva mai tirziu, avea sa fie sapat mormintul. Doua buldozere palestiniene si un excavator au intrat miercuri in incinta cartierului general, impreuna cu doua camioane aduse pentru a transporta gramezile de moloz, de fiare contorsionate si masinile distruse aflate in curtea Muqata, transformata partial intr-un veritabil cimitir de masini. Seful clerului palestinian, imamul Tayssir Al Tamimi, s-a deplasat ieri in Franta, pentru a sta la capatiiul lui Yasser Arafat, aflat in coma profunda si, potrivit anturajului sau, "in faza finala a vietii". "Este bolnav si situatia sa este foarte grava, dar este inca in viata", a declarat Tamimi dupa ce l-a vizitat pe Arafat la spitalul militar Percy, linga Paris. Tamimi, "prietenul personal" al liderului palestinian, a mai spus ca se opune eutanasierii lui Arafat, procedura interzisa de legea islamica, charia.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.