Detinutii britanici sunt mai bine hraniti decat pacientii din spitalele publice, potrivit unui studiu publicat luni.
Paradoxal, spitalele din serviciul public cheltuiesc mai mult pentru mese, potrivit studiului Universitatii Bournemouth, , relateaza AFP, citata de NewsIn.

Pentru a explica aceasta contradictie, autorii studiului vorbesc atat despre calitatea alimentelor oferite detinutilor, cat si despre dificultatea pentru spitale de a se asigura ca bolnavii consuma tot ce li s-a servit.

Circa 40% dintre pacienti sunt deja prost hraniti inainte de a fi spitalizati, dar situtia nu se amelioreaza pe perioada sederii in spital, potrivit profesorului John Edwards.

"Daca esti in inchisoare, atunci alimentatia ta este foarte buna in termeni de continut nutritional. Hrana ce ti se da este de fapt mai buna decat ceea ce mananca multe alte persoane. Nu se adauga sare si sunt destul de putine lucruri prajite", explica el.

"Insa pacientii din spitale nu consuma suficient. Daca folosesti hrana ca terapie, atunci nu merge". Colega sa, medicul Heather Hartwell, spune ca fructele si legumele figureaza deja in meniurile spitalelor, dar "asta nu inseamna ca sunt mancate".

Unii dintre bolnavi pur si simplu nu au pofta de mancare din cauza bolii, dar unii nu primesc ajutorul de care au nevoie pentru a se hrani, spun cercetatorii.

Personalul medical nu poate sti daca un pacient a mancat intr-adevar, pentrru ca mancarea este in general servita de angajatii din menaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.