Fidel Castro este de parere ca extrema-dreapta americana va face totul pentru a-l scoate din joc pe Barack Obama, chiar daca acesta "nu vrea si nici nu poate", in opinia sa, sa schimbe sistemul "de dominatie capitalista" mondiala.
"Obama s-a nascut, a fost educat, a facut politica si a avut succes in interiorul sistemului capitalist imperial al Statelor Unite. El nu vrea si nici nu poate schimba sistemul", a scris Castro intr-un mesaj publicat pe site-ul oficial cubadebate.cu.

Chiar daca "Obama nu pune sub semnul intrebarii sistemul de dominatie capitalista, extrema-dreapta il detesta, pentru ca este afroamerican", a subliniat Fidel Castro, adaugand ca Obama isi datoreaza alegerea "doar profundei crize politice si economice din SUA", potrivit AFP, citata de NewsIn.

"Sunt convins ca dreapta rasista va face totul pentru a se opune programului sau, pentru a-l scoate din joc intr-un mod sau altul, cu cel mai mic cost politic posibil", a mai scris Castro, notand scaderea opiniilor favorabile fata de actiunile lui Obama in sondajele din SUA.

Conform lui Castro, strategia lui Obama "de a retrage trupele din Irak pentru a le trimite la razboi in Afganistan a fost o greseala". "In aceasta tara a esuat URSS", a subliniat Castro, care a sustinut interventia Armatei Rosii in Afganistan in 1979, in timp ce SUA sustineau militantii islamisti.[Fidel Castro a aparut la televiziunea cubaneza pentru prima data in 14 luni]

Fidel Castro a cedat presedintia in 2006 fratelui sau Raul, din motive de sanatate, si de atunci nu a mai aparut in public, dar ramane influent prin comentariile sale despre actualitate publicate in presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.