Medicamente antigripale precum Tamiflu nu ar trebui prescrise copiilor, pentru ca efectele adverse depasesc beneficiile, arata un studiu publicat astazi de British Medical Journal (BMJ), transmite AFP.
Autorii cer autoritatilor medicale britanice sa isi reevalueze rapid politica actuala fata de pandemia de gripa porcina. Potrivit medicului generalist Carl Henegan, expert la spitalul John Radcliffe din Oxford, unul dintre autorii studiului, politica actuala de a prescrie Tamiflu pentru o boala relativ usoara este "o strategie nepotrivita", arata NewsIn.

Efectele negative ale unei prescrieri sistematice - asa cum se practica in acest moment in Anglia - sunt mai importante decat binefacerile unei reduceri cu o zi si jumatate a duratei simptomelor, considera el.

In Marea Britanie, Tamiflu poate fi obtinut cu usurinta, fara reteta. Studiul, care se bazeaza pe analizarea datelor disponibile in urma unor teste comparative ale inhibitorilor de neuraminidaza la copii, subliniaza ca Tamiflu poate provoca stari de voma, deshidratare sau complicatii.

Insa medicamentul are efecta slabe sau deloc asupra crizelor de astm, otitelor sau nevoii de a recurge la antibiotice la copii.

Studiul a fost publicat la circa o saptamana dupa ce si alte cercetari au conchis ca o parte dinre copiii carora li s-a administrat Tamiflu preventiv au prezentat efecte secundare, precum, stari de voma, insomnii sau cosmaruri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.