Peste 20.000 de persoane au fost evacuate, iar peste 30.000 de vapoare au fost chemate in porturi din cauza taifunului Morakot, care se apropie de sud-estul Chinei, relateaza vineri agentia China Noua, citata de AFP.
In total, 21.190 de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele din provincia Fujian, unde taifunul ar urma sa ajunga sambata.

De altfel, aproape 34.000 de vapoare au fost chemate in porturile din provincie, pentru a fi la adapost, potrivit NewsIn.

Autoritatile din provincie au trimis 8,4 milioane de mesaje utilizatorilor de telefoane mobile, pentru a-i avertiza de apropierea taifunului. Valuri de sase metri au lovit vineri coasta, iar serviciile meteorologice din provincie au anuntat ca ar putea ajunge si la noua metri.

La Taiwan, Bursa a fost inchisa din cauza taifunului, iar zborurile au fost anulate, in urma vantului puternic si precipitatiilor abundente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.