Majoritatea americanilor se opun razboiului din Afganistan, in conditiile in care presedintele american Barack Obama trimite intariri in acest teatru de operatiuni, arata un sondaj dat publicitatii joi, citat de AFP.
Potrivit studiului realizat de institutul Opinion Research pentru postul de televiziune CNN, 54% dintre persoanele chestionate se pronunta impotriva interventiei americane in Afganistan, fata de numai 41% care sunt pentru.

Aceste rezultate reprezinta o schimbare semnificativa fata de un studiu similar, realizat in mai, cand 48% dintre americani se opuneau razboiului, iar 50% il sustineau, transmite NewsIn.

Interventia aliata din Afganistan se dovedeste din ce in ce mai sangeroasa: 75 de soldati straini au murit in iulie, cea mai sangeroasa luna pentru fortele coalitiei dupa 2001. Numai in randul americanilor 44 de militari si-au pierdut viata.

Presedintele Barack Obama a anuntat in ultimele luni desfasurarea a 21.000 de soldati suplimentari in Afganistan, in timp ce armata se retrage din Irak. Insa procedand astfel, presedintele democrat actioneaza impotriva taberei sale. "Aproape doua treimi dintre republicani sustin in continuare conflictul din Afganistan, in timp ce trei sferturi dintre democrati i se opun", a explicat CNN.

Sondajul a fost realizat telefonic in perioada 31 iulie- 3 august, pe un esantion de 1.136 de adulti si are o marja de eroare de plus, minus 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.