Uniunea Europeana spera sa reia negocierile pentru un nou acord de cooperare cu R.Moldova in toamna acestui an, a declarat reprezentantul special al blocului pentru aceasta tara, Kalman Mizsei, citat de Kyiev Post in editia electronica.
Discutiile ar putea reincepe inca din toamna, dupa ce Moldova va avea un nou guvern si isi va stabiliza relatiile cu Romania. Regimul discriminator de vize introdus pentru cetatenii romani trebuie abolit, a spus oficialul european, adaugand ca aceasta este una dintre preconditii pentru aprofundarea relatiilor dintre Republica Moldova si UE.

Cele cinci partide care au intrat in Parlament dupa recentele alegeri ar trebui sa discute despre posibilitatea de a forma o coalitie, ceea ce le-ar permite sa alege presedintele tarii si sa inceapa sa abordeze problemele economice si de alta natura, a spus Miszei. In opinia sa, partidele parlamentare trebuie sa infiinteze o comisie care sa abordeze problemele prioritare, in special pregatirea unui set de masuri pentru cresterea increderii electoratului si modificarea legii, pentru ca alegerile ce vor urma sa nu mai duca la crize politice, arata NewsIn.

UE este gata sa ajute Moldova consolidandu-si relatiile cu aceasta si oferindu-i ajutor financiar, dar trebuie clarificat in ce masura aceasta tara este gata sa isi reia discutiile cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, odata ce si-a ales presedintele si a format guvernul, a spus reprezentantul special al UE la Chisinau.

De asemenea, trebuie reluate negocierile asupra conflictului transnistrean, a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.