Andrei Negrea, in varsta de 23 de ani, facea parte dintr-o retea internationala. El a fost executat saptamana trecuta, dupa ce la sfarsitul anului 2008 a fost condamnat de autoritatile chineze la moarte prin impuscare in cap.
Andrei, un tanar din comuna suceveana Adancata, a plecat la sfarsitul anului trecut in China, timp in care familia nu a stiut multe despre el.
Parintii acestuia refuza sa creada vestea si astepata confirmarea tragediei de catre Ministerului Afacerilor Externe (MAE), relateaza Adevarul.

Marius Cazac, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Suceava, este singura sursa care confirma executarea tanarului.

In cadrul MAE, atat la nivelul Ambasadei Romaniei de la Beijing, cat si la nivelul ministrului Cristian Diaconescu, nu se stie nimic despre soarta cetateanului roman.

"Din informatiile noastre, tanarul a fost arestat in China inca de anul trecut si executat saptamana trecuta pentru trafic de droguri. In perioada urmatoare mai asteptam cateva date de la oficialii din China si apoi vom anunta oficial si familia“, a declarat procurorul Marius Cazac.


In cautarea dreptatii

Astfel, de cateva luni familia baiatului trece printr-un adevarat cosmar din cauza lipsei unor vesti concludente. "Pe 13 iulie am vorbit cu el la telefon. Mi-a zis ca e bine, ca nu are nicio legatura cu traficantii de droguri. Nu stiu ce face acolo, ce munceste, dar ce se spune despre el sunt doar barfe“, a spus Maria Negrea, mama lui Andrei.

Tatal tanarului sucevean se agata de asemenea de ultimele discutii cu fiul sau: "De ce nu m-a anuntat si pe mine cineva? Nu asa este normal? Eu i-am trimis bani saptamana trecuta acolo, in China. Cum poate primi un mort bani?".

Cititi mai multe in Adevarul



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.