Prostituatele romance si moldovence din Germania au ajuns sa lucreze in bordeluri "all-inclusive", unde in schimbul unei taxe de intrare, clientii pot face sex oricat si cu oricate femei. Presa germana este scandalizata de o astfel de exploatare a femeilor.
Prestiogioase publicatii germane precum Die Zeit, Die Welt, Sueddeutsche Zeitung, Focus sau Frankfurter Allgemeine Zeitung scriu revoltate despre noua inovatie din industria prostitutie - bordelul "all-inclusive" sau bordelul "flat rate" (cu pret fix), pe modelul restaurantelor all-you-can-eat.

Astfel, relateaza NewsIn, pentru 70 de euro aceste bordeluri din preajma orasului Stuttgart se promoveaza cu urmatorul slogan: "Sex cu toate femeile, cat timp doresti, de cate ori vrei si in orice mod". "Un astfel de slogan pare sa sugereze ca orice barbat poate sa ceara oricarei femei din acel bordel absolut tot ce doreste - atat practici neobisnuite, precum si sex fara prezervativ", comenteaza dezaprobator Die Zeit, atragand apoi atentia ca astfel de sloganuri sunt determinate de criza.

In acest sfarsit de saptamana, politia a facut o razie la un bordel din Fellbach, unde peste 50 de femei, majoritatea tinere romance si moldovence, isi ofereau serviciile. La momentul descinderii, la fata locului se aflau 15 clienti. Majoritatea femeilor nu vorbesc germana si exista suspiciunea ca ar fi fortate sa se prostitueze. Politia a confiscat sume mari de bani, iar autoritatile au decis sa suspende activitatea bordelului. In ciuda acestei decizii, ziarele germane relateaza ca bordelul si-a redeschis portile.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, femeile erau tinute in conditii igienice si de trai precare. Se pare ca proprietarii bordelurilor nu plateau niciun fel de asigurari sociale pentru angajatele lor si ca prostituatele straine nu aveau permis de munca. Autoritatile au incercat inca din 10 iulie sa inchida astfel de bordeluri.

O situatie asemanatoare a fost descoperita si in timpul unei razii la bordeluri din Heidelberg, Schönefeld si Wuppertal, iar mai multe organizatii bisericesti si de aparare a drepturilor omului au reactionat, acuzand exploatarea fiintelor umane si violari ale drepturilor fundamentale. Pe numele proprietarilor bordelurilor au fost eliberate mandate de arestare, dar ancheta este inca in desfasurare.

Pe de alta parte, asociatiile prostituatelor "Dona Carmen" si "Madonna" au protestat printr-o scrisoare deschisa fata de inchiderea bordelurilor respective. Potrivit acestora, nu se poate deduce dintr-un slogan care sunt conditiile de lucru, iar reactia autoritatilor a fost exagerata. In plus, in scrisoare se arata ca este vorba, de fapt, despre discreditarea prostitutiei in sine. In plus, prostituatele se tem ca ceea ce se intampla, de fapt, este o revenire asupra legii din 2002 care acorda mai multe drepturi prostituatelor.

Potrivit publicatiilor germane, a existat si o actiune de strangere de semnaturi din partea angajatelor respectivelor bordeluri, care cereau ca localurile sa ramana deschise. "Decidem singure cu cine, cat timp si cum ne petrecem timpul cu clientii nostri. Numai divertismentul din camera de distractie este obligatoriu - dans, flirt, show si conversatie", se arata in textul prin care prostituatele doreau sa stranga semnaturi. "Bineinteles ca din aceste randuri nu se poate deduce grija zilei de maine a fiecarei femei si teama de a ramane fara o sursa de venit", comenteaza Die Zeit.

Pe de alta parte, reprezentantele asociatiilor de prostituate sustin ca fiecare femeie hotaraste singura ce cale vrea sa urmeze. "Numeroase est-europence s-au decis exact pentru acest tip de munca, chiar daca aveau studiile liceale incheiate si perspective de angajare in alte domenii. Fiecare femeie are motive diferite, trebuie doar sa privim cu mai mare atentie", a declarat purtatoare de cuvant a uniunii "Madonna".

Credite pentru prostituate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.