In cei 10 ani la putere, Vladimir Putin a reusit sa imbunatateasca nivelul de trai al rusilor, dar nu a reusit sa puna capat coruptiei, arata un sondaj dat publicitatii ieri de centrul independent Levada, transmite AFP.
Printre principalele realizari ale lui Putin, numit premier in august 1999, devenit presedinte intre 2000 si 2008, apoi numit din nou sef al Guvernului in mai 2008, rusii enumera cresterea nivelului de trai (22%) si dezvoltarea economica (17%), potrivit studiului realizat intre 17 si 20 iulie, pe un esantion reprezenetativ de 1.600 de persoane, potrivit NewsIn.

Niciuna dintre persoanele interogate nu a ales, insa, printre realizari apararea democratiei si libertatilor politice.

Intrebati despre domeniile in care actiunile lui Putin nu au avut succes, 35% dintre rusi au raspuns lupta impotriva coruptiei, 23% problemele legate de oligarhi, iar 19% lupta impotriva infractionalitatii, arata acelasi sondaj.

Aproape jumatate dintre persoanele chestionate (48%) cred ca diferenta dintre bogati si saraci a crescut, iar 15% ca s-a redus.

63% dintre rusi saluta faptul ca "practic toata puterea din tara este concentrata in mainile lui Putin", in timp ce numai 16% considera ca acesta "nu este un lucru bun" pentru Rusia.

Putin, care nu a mai avut dreptul sa candideze la alegerile prezidentiale din martie 2008, dupa doua mandate succesive, l-a desemnat practic pe succesorul sau Dmitri Medvedev, care a fost ales in functie cu sustinerea lui. Putin a devenit, de altfel, preier, pastrand astfel atributii majore la conducerea statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.