Gripa porcina se va propaga mai rapid in UE in timpul verii, din cauza turismului care antreneaza miscari ale populatiei, iar mortalitatea va creste in toamna, cand va aparea si gripa sezoniera, a avertizat astazi Comisia Europeana
"Un consiliu extraordinar de ministri UE a fost convocat a inceputul lunii octombrie" pentru a adopta dispozitiile necesare, a anuntat comisarul sanatatii Androulla Vassilou intr-o conferinta de presa. "Ne asteptam la o crestere a numarului de cazuri in timpul verii, din cauza miscarii populatiei pentru turism", a explicat aceasta.

"Aparitia gripei sezoniere in octombrie-noiembrie, adaugata pandemiei, va avea ca efect o accelerare a ritmului propagarii virusului A(H1N1) si o crestere a ratei mortalitatii", a subliniat comisarul sanatatii.

"Pandemia se propaga rapid in lume. La ora 9.00 in aceasta dimineata (miercuri, 10.00 ora Romaniei), erau diagnosticate 17.189 de cazuri in UE, 29 de decese in Marea Britanie si patru in Spania. Circa 149.364 de cazuri au fost diagnosticate si 810 decese au fost inregistrate in afara UE", a mai adaugat aceasta.

"Aspectul pozitiv este ca rata mortalitatii este relativa mica, dar nimeni nu stie cum va evolua virusul in viitorul apropiat", a conchis comisarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.