Consumul, detinerea si vanzarea de alcool vor fi interzise incepand de luni, la Milano, tinerilor cu varste sub 16 ani, iar daca regula nu este respectata, acestia vor primi o amenda de 450 de euro, pe care vor trebui sa o plateasca parintii, potrivit site-ului primariei, citat de AFP.
Milano, capitala economica a Italiei, este primul oras din tara care ia o astfel de masura.

"Interdictia este necesara pentru a proteja tinerii. Suntem primii care iau aceasta masura si speram ca vom fi si primii care vor obtine rezultate pozitive", a declarat Letizia Moratti, primarul orasului Milano, care a semnat vineri seara decretul de interdictie adoptat in unanimitate de consiliul municipal.

Peste 750.000 de minori consuma alcool in Italia, iar la Milano "34% dintre tinerii de 11 ani au avut deja probleme legate de alcool", potrivit declaratiilor primarului, citat de NewsIn.

Institutul Superior al Sanatatii a anuntat ca 17% dintre internarile efectuate pentru consum de alcool in exces vizeaza adolescenti sub 14 ani.
Decretul va intra in vigoare incepand de luni, pe o perioada de proba de 120 de zile.

Legea italiana interzice vanzarea bauturilor alcoolice in cafenele, baruri si discoteci tinerilor sub 16 ani, iar unele regiuni au extins interdictia la magazine.

Amenda, care ajunge la 500 de euro daca nu este platita in termen de cinci zile, va viza adolescentul consumator de bauturi alcoolice, si implicit pe parintii sai, comerciantii, insa si majorul care va cumpara alcool pentru minor.

Carabinieri si politisti sunt insarcinati sa surpavegheze respectarea interdictiei, care face obiectul unei importante campanii de informare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.