Sotia viitorului sef al Serviciului Secret de Informatii britanic a publicat fotografii cu sotul sau, familia si prietenii pe platforma de socializare online Facebook, detalii care ar putea compromite securitatea acestuia, relateaza Mail on Sunday, citat de Reuters.
Sir John Sawers urmeaza sa preia conducerea serviciului secret MI6 in luna noiembrie.

In ceea ce Mail on Sunday a numit "o scapare extraordinara", sotia lui John Sawers, Lady Shelley Sawers, a publicat fotografii de familie si a dat publicitatii detalii despre unde traieste cuplul, unde isi petrece vacantele si cine sunt prietenii si rudele sale, relateaza NewsIn.

Acestea au putut fi vazute de oricare dintre milioanele de utilizatori Facebook din lume, dar au fost scoase repede de pe site, dupa ce autoritatile au fost alertate de ziar.

"Au existat temeri ca aceasta gafa foarte jenanta este posibil sa fi compromis siguranta familiei si prietenilor lui Sawers", potrivit ziarului.

Publicand stirea pe prima pagina si fotografiile in interiorul ziarului, Mail on Sunday a subliniat ca informatiile "ar putea fi folositoare puterilor externe ostile sau teroristilor".

Aceasta este cea mai recenta dintr-o serie de probleme de securitate si scurgeri de informatii din partea unor oficiali britanici care au pus intr-o lumina proasta guvernul premierului Gordon Brown.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.