Celebra soprana spaniola Montserrat Caballe va interpreta, pentru prima data de la decesul lui Freddie Mercury, celebra melodie "Barcelona", care in 1992 a devenit imnul jocurilor olimpice de vara, informeaza cotidianul The Telegraph, trauds de NewsIn
"Barcelona" a fost compusa de Freddie Mercury in 1988 si a devenit imnul jocurilor olimpice de vara din 1992. Din pacate, cantaretul a murit inaintea jocurilor olimpice iar la ceremonia de deschidere Montserrat a interpretat melodia intr-un duet "virtual" cu Mercury, a carui voce era inregistrata.

Soprana spaniola va interpreta melodia saptamana viitoare in cadrul unui concert de binefacere care va avea loc la Moscova, alaturi de fiica sa, Montserrat Marti. Tenorul rus Nikolai Baskov va interpreta "Barcelona" in duet cu Montserrat, luand astfel locul lui Freddie Mercury.

Montserrat Caballe a cantat anul acesta in Bucuresti, in prima zi de Paste, alaturi de interpretul italian Al Bano Carrisi.

Montserrat Caballe, in varsta de 76 de ani, este renumita pentru tehnica ei impecabila "bel canto". Soprana si-a facut debutul la Covent Garden, in Londra, in 1972, iar din 1974 a aparut pe scenele principalelor teatre de opera din Europa. Soprana s-a remarcat nu numai ca o cantareata de clasa internationala in muzica de opera, ci a fost aclamata si pentru interpretarea asa-zisei "U-Music", aparand alaturi de legendarul Freddie Mercury, din grupul britanic Queen, alaturi de care a inregistrat albumul "Barcelona", in 1988. Caballe si Mercury au cantat impreuna si in deschiderea Olimpiadei de Vara Barcelona 1992.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.