Parlamentul de la Kiev a analizat ieri intr-o sedinta secreta diferendele cu Bucurestiul
Rada ucraineana a luat in discutie situatia relatiilor dintre Ucraina si Romania in cadrul unei sedinte comune a trei comisii parlamen­tare, pe fondul "unor tendinte negative" ale acestora, dupa cum indica o rezolutie adoptata la 10 iunie de deputatii ucrainieni, informeaza Agerpres.

Comisia pe probleme de Integrare Europeana, Comisia pentru Politica Externa si cea pentru Securitate Nationa­la si Aparare s-au reunit in cadrul unei sedinte cu usile inchise, pentru a discuta despre evolutia relatiilor ucrai­neano-romane, care in ultimul timp au atras atentia Radei.

Desi rezolutia mentionata arata ca ambele parti sunt interesate de dezvoltarea unor relatii de buna vecinatate si de rezolvarea problemelor de interes comun prin negociere, aceasta mai preciza ca in cadrul discutiilor vor fi dezbatute si perspecti­vele relatiilor dintre cele doua state, tinand cont insa de inte­resele nationale ale Ucra­inei. Conform declaratiei purtatorului de cuvant al Ministe­rului Afacerilor Externe (MAE), Alin Serbanescu, avand in vedere caracterul "intern si inchis" al discutiilor din Rada Suprema, ambasa­dorului roman din Ucraina, Traian Laurentiu Hristea, i s-a refuzat accesul la aceasta reuniune. Potrivit aceleiasi surse, partea ucraineana si-a motivat refuzul prin faptul ca la discutii "nu este preva­zuta invitarea reprezen­tantilor altor state sau ai presei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.