Primul caz de pacient purtator al virusului AH1N1 rezistent la tratamentul cu antiviralul Tamiflu, produs de laboratorul farmaceutic elvetian Roche, a fost inregistrat in Danemarca
O investigatie a Institutului danez de serologie, a aratat ca virusul a suferit o mutatie devenind rezistent la produsul antiviral Tamiflu, ceea ce i-a determinat pe medici sa opteze pentru un alt medicament, Relenza, pe baza de zanamivir, produs de laboratorul britanic GlaxoSmithKline, care s-a dovedit eficient, informeaza NewsIn, citand AFP.

Pacientul, care a fost in contact strans cu o persoana atinsa de gripa porcina, primise un tratament preventiv cu Tamiflu, dar cu toate aceastea a contractat virusul. Persoana, de nationalitate daneza, este in prezent vindecata si nu mai prezinta simptome de boala.

Institutul danez subliniaza ca aceasta rezistenta la Tamiflu nu prezinta niciun risc pentru sanatatea publica si prin urmare nu-si schimba recomandarile in ceea ce priveste folosirea oseltamivirului (Tamiflu).

Tamiflu este considerat de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind eficient in combaterea actualei pandemii de gripa porcina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.