O schimbare a regimului de la Teheran ar putea permite relatii pasnice intre Israel si Iran, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu intr-un interviu acordat unui ziar german
"Nu exista un conflict intre popoarele iranian si israelian si, sub un alt regim, relatiile pasnice care au existat in trecut ar putea fi reinstaurate", a declarat Netanyahu pentru cotidianul german Bild, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Presedintele ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad, care a calificat Holocaustul drept o "mare dezamagire" si care a spus ca Israelul ar trebuie sters de pe harta, a fost reales in urma scrutinului din 12 iunie, pe care opozitia l-a denuntat drept fraudat.

Alegerile au provocat cele mai ample proteste din Iran dupa Revolutia islamica din 1979, iar Teheranul a acuzat Occidentul si presa straina ca au jucat un rol in alimentarea tulburarilor.

Netanyahu a declarat ca nu are indoieli ca cetatenii iranieni ar alege un Guvern diferit daca li s-ar permite sa voteze liber. "Cred ca a fost smulsa masca de pe fata regimului din Iran", a spus el pentru Bild.

"Ceea ce vedem in Iran este o sete puternica de libertate din partea populatiei", a adaugat el.

Autoritatile iraniene admit cateva nereguli in alegeri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.