In cursul noptii nu au existat tulburari la Teheran, aceasta fiind prima noapte fara incidente de la alegerile controversate din 12 iunie, a anuntat astazi Iranul
"Teheran a avut parte de prima noapte de liniste si pace de la alegeri", a afirmat postul public de radio.

Duminica seara, martori citati de Reuters afirmasera ca s-au auzit impuscaturi in doua cartiere din nordul capitalei, locuite in majoritate de sustinatori ai candidatului invins la alegerile prezidentiale, Mir Hossein Moussavi. Anterior, televiziunea de stat anuntase ca cel putin zece persoane au fost ucise in timpul ciocnirilor de strada de sambata din centrul Teheranului, citeaza NewsIn.

In paralel, surse oficiale citate astazi de radioul public anuntasera arestarea a 457 de persoane in ciocnirile de sambata seara, din piata Azadi de la Teheran. Potrivit agentiei FARS, care citeaza surse din politie, 40 de politisti au fost raniti si 34 de cladiri guvernamentale au fost avariate.

Rezultatele oficiale ale scrutinului, anuntate in 13 iunie, care aratau ca presedintele in exercitiu, radicalul Mahmoud Ahmadinejad, a fost reales detasat in fata lui Moussavi, au generat cele mai grave tulburari din Iran de dupa revolutia islamica din 1979.

Moussavi a afirmat ca alegerile au fost fraudate, o acuzatie pe care autoritatile o resping. Moussavi, un moderat care pledeaza pentru relatii mai bune cu Occidentul, le-a cerut duminica sustinatorilor sai sa continue protestele, dar sa dea dovada de retinere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.