Mir Hossein Moussavi le-a spus sambata sustinatorilor sai ca este pregatit sa devina martir.

"Intr-un discurs in sud-vestul Teheranului, Moussavi a spus ca este pregatit sa devina martir si ca va continua pe calea sa", a declarat un aliat.

Mir Hossein Moussavi a spus intr-o scrisoare adresata Consiliului gardienilor ca fraudarea alegerilor prezidentiale a fost planificata cu luni in urma, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

El a insistat din nou ca rezultatul alegerilor sa fie anulat.

"Aceste masuri de fraudare a alegerilor au fost planificate cu luni inainte de vot...avand in vedere toate incalcarile...alegerile ar trebui anulate", a scris Moussavi.

Consiliul gardienilor s-a declarat anterior dispus sa numere din nou 10% din voturi "la intamplare", in urma contestarilor legate de alegerile prezidentiale din 12 iunie, relateaza AFP.

"Consiliul Gardienilor nu este obligat, din punct de vedere legal, sa faca acest lucru, dar suntem dispusi sa renumaram 10% din voturi, la intamplare, in prezenta reprezentatilor celor trei candidati invinsi", a spus un purtator de cuvant

De asemenea, Mir Hossein Moussavi le-a cerut iranienilor sa organizeze o greva nationala, daca va fi arestat, a declarat un martor ocular.

"Adreasandu-se sustinatorilor la Teheran, Moussavi a cerut poporului sa intre in greva nationala, daca va fi arestat", a spus sursa.

"Intr-un discurs in sud-vestul Teheranului, Moussavi a spus ca este pregatit sa devina martir si ca va continua pe calea sa", a declarat un alt aliat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.