15 persoane au fost ucise in timpul manifestatiilor opozitiei de la Teheran, care au izbucnit dupa alegerile prezidentiale contestate din Iran, a anuntat vineri organizatia pentru drepturile omului Amnesty International, citata de AFP.
"In conditiile in care sapte decese au fost confirmate de postul oficial de radio din Iran, Amnesty International a inregistrat pana la 15 morti, dintre care cinci studenti ale caror decese urmeaza sa fie confirmate", informeaza NewsIn.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant a precizat ca "cifra de 15 persoane ucise a fost confirmata". "Ceea ce nu este confirmat este daca cinci dintre acesti 15 morti sunt studenti", a precizat purtatorul de cuvant.

Potrivit postului oficial Radio Payam, sapte civili au fost impuscati mortal luni, in marja manifestatiilor care au reunit mai multe sute de mii de persoane. Victimele au fost omorate dupa ce au atacat o baza a militiei islamice Basij, apropiata presedintelui ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad. Presedintele Barack Obama s-a declarat ingrijorat profund de situatie.

Aceste violente au izbucnit la cateva zile dupa ce Ministerul de Interne a anuntat ca Ahmadinejad a fost reales la presedintia statului, rezultat contestat de rivalul sau Mir Hossein Moussavi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.