Israelienii cred ca administratia americana sub presedintia lui Barack Obama are o atitudine mai degraba propalestiniana decat proisraeliana, potrivit unui sondaj publicat vineri de cotidianul de limba engleza Jerusalem Post si citat de AFP.
Jumatate dintre israelienii chestionati cred ca "administratia este propalestiniana", 6% cred ca este proisraeliana, iar 36% o descriu drept neutra, arata NewsIn.

Sondajul arata o modificare in opinia publica din Israel comparativ cu rezultatele unui sondaj similar realizat la jumatatea lunii mai, inainte de discursul adresat lumii musulmane de catre Barack Obama la Cairo.

31% dintre israelieni considerau atunci ca politica lui Obama este proisraeliana, 14% propalestiniana, iar 40% o considerau neutra.
Majoritatea israelienilor (69%) se opun blocarii procesului de colonizare din Cisiordania, 27% dintre persoanele intrebate sunt in favoarea sistarii procesului, iar 4% se abtin, potrivit sondajului.

Chestiunea sistarii procesului de colonizare reprezinta unul dintre subiectele de dezacord dintre guvernul israelian, care se opune, si administratia americana, care cere acest lucru.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 500 de israelieni in perioada 16-17 iunie de catre un institut independent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.