Zeci de mii de iranieni, inclusiv candidatul invins in alegeri Mir Hossein Moussavi, s-au reunit joi pentru o noua manifestatie la Teheran, relateaza AFP.

Manifestantii, majoritatea imbracati in negru, in memoria celor sapte ucisi luni, s-au strans in piata Imam, din sudul capitalei, si se indreapta catre nord pe bulevardul Ferdowsi. Moussavi si sotia sa, Zahra Rahnavard, participa la acest mars, au declarat martori.

In jurul orei locale 18.00 (16.30 ora Romaniei), candidatul declarat invins a ajuns cu masina in piata si a vorbit multimii stranse, relateaza NewsIn.

La fel ca in zilele precedente, participantii au protestat in liniste, fluturand portrete ale lui Moussavi si esarfe verzi, culoarea de campanie a fostului premier moderat.

"Moussavi: defilati in tacere si in liniste", "Fratele meu martir, iti voi recupera votul", "Pot deveni mut, orb si surd, dar nu voi fi idiot", "Noi strigam pentru Gaza, cine striga pentru noi?" sau "Noi am scris dragoste (votand), ei au citit dictatura", scria pe pancarte.

Potrivit martorilor aflati la fata locului, acest miting este dedicat memoriei celor sapte manifestanti ucisi luni, in timpul "marelui mars din piata Azadi si (in memoria - n.red.) mortilor de la universitate". Multi dintre manifestanti au flori albe, in semn de doliu.

Multimea flutura si fotografii cu jucatorii echipei nationale de fotbal, dintre care multi au purtat bratari verzi la meciul de miercuri impotriva Coreei de Sud, desfasurat la Seul.

In semn de sustinere cu protestul, soferii din zona au claxonat.

Manifestantii cer anularea alegerilor prezidentiale din 12 iunie, in urma carora a fost declarat invingator presedintele in exercitiu Mahmoud Ahmadinejad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.