Politia investigheaza un nou atac comis asupra locuintei unei familii de romani din Belfast, relateaza site-ul televiziunii britanice ITN.

Acest nou incident intervine dupa atacurile comise asupra a circa 20 de familii de romani din oras, care au obligat mai mult de 100 de romani sa se refugieze.

Un purtator de cuvant al politiei locale a anuntat ca nimeni nu a fost ranit in acest nou incident, care s-a produs in estul orasului miercuri noapte, informeaza NewsIn."S-a produs un incident noaptea trecuta, fiind vorba despre avarierea unei proprietati, incident investigat ca o crima motivata de ura", a spus acesta, adaugand ca o fereastra a fost sparta in atac.

Romanii din Irlanda de Nord traiesc in teroare din cauza grupurilor fasciste

"Din pacate, am asistat la un nou atac asupra unei familii din estul Belfastului, noaptea trecuta. Toate aceste incidente ridica intrebari fundamenmtale legate de genul de societate pe care vrem sa o dezvoltam in Irlanda de Nord la 15 ani de la incetarea focului. Irlanda de Nord este in continuare profund divizata, profund segregata. Oamenii din zonele urbane ca Belfast traiesc in comunitati divizate", a declarat ministrul nord-irlandez pentru dezvoltare sociala Margaret Ritchie.

"Este absolut necesar ca toate departamentele guvernului sa dezvolte un viitor comun, acela al unei societati integrate. Procesul de reconciliere si vindecare trebuie sa inceapa", a adaugat ea.

Consulul general al Romaniei va avea intalniri la nivel inalt in Irlanda de Nord in urma acestor atacuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.