O asociatie care actioneaza pentru etica politica la Washington a depus plangere marti impotriva Casei Albe, reprosandu-i o lipsa de transparenta care merge pana la "a adopta exact aceeasi pozitie ca administratia Bush", relateaza AFP.

Cetatenii pentru responsabilitate si etica la Washington, CREW, au protestat in fata unui tribunal federal fata de faptul ca administratia refuza sa publice o lista cu responsabili ai sectorului energetic invitati la Casa Alba si la resedinta vicepresedintelui de la preluarea functiei de catre Obama la 20 ianuarie, relateaza NewsIn.

"Presedintele Obama a fost un sustinator al energiilor curate, vrem sa stim in ce masura acesti responsabili vor avea o influenta supra alegerilor politice ale administratiei in materie energetica", a explicatAnn Weismann, avocata asociatiei. Administratia Obama "a adoptat exact aceeasi pozitie cu administratia Bush, spunand ca aceste liste sunt o proprietate prezidentiala, deci nu pot fi facute publice", a precizat aceasta.

Robert Gibbs, purtatorul de cuvant al Casei Albe, a explicat ca aceasta chestiune a publicarii listelior cu vizitatori "dateaza din 2006". Casa Alba reexamineaza aceasta politica, a asigurat acesta.

CREW a cerut publicarea listei gratie legii privitoare la libertatea de informare, care a permis deja publicarea unor note interne ce ofereau un cadru juridic practicarii torturii in interogatoriile antiteroriste.

"Au luat decizia politica de a nu publica documentul, este dezamagitor, nu vad cum se poate spune 'Promit transparenta, dar nu vreau ca oamenii sa stie cine vine la Casa Alba'", a declarat Weismann.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.