Coreea de Nord a incheiat lucrarile la instalatiile de unde va fi lansata o noua racheta cu raza lunga de actiune, situate pe coasta de nord-vest, dar un nou test nu pare iminent, scria marti presa sud-coreeana citata de AFP.
Structura de lansare a unei rachete a fost instalata la reactorul Dongchang-ri, a anuntat cotidianul Chosun Ilbo, citand o sursa guvernamentala.
"Cele doua sau trei luni de lucrari pregatitoare s-au incheiat. Totusi, niciun radar nu a fost instalat si nicio racheta nu a fost transportata la locul testului. O lansare nu este iminenta", a declarat sursa.

Potrivit cotidianului, fotografii din satelit au dovedit existenta unei structuri de 50 de metri inaltime, capabila sa sustina o racheta intercontinentala de 40 de metri lungime.

Potrivit Newsin, trei rachete cu raza lunga de actiune au fost lansate in trecut de la reactorul Musudan-ri, pe coasta de est a Coreei de Nord, sustinuta de o structura de 32 de metri inaltime. In plus, la 5 aprilie Phenianul a lansat o racheta cu raza lunga de actiune destinat transportarii unui satelit, mai precis o racheta de tip Taepodong-2, capabila teoretic sa atinga statul american Alaska.

Consiliul de Securitate al ONU a hotarat vineri in unanimitate sa inaspreasca sanctiunile impuse Coreei de Nord, ca reactie la testul sau nuclear din 25 mai, ceea ce intensifica teama Washingtonului cu privire la efectuarea unui nou test nuclear.

Phenianul a reactionat sambata vehement, amenintand ca nu va renunta niciodata la ambitiile sale nucleare si ca va utiliza plutoniu in scopuri millitare. In plus, oficiali americani si sud-coreeni au dovedit recent ca Phenianul s-ar putea pregati pentru testarea unei noi rachete cu raza lunga de actiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.