Fortele americane nu vor mai interveni in operatiunile de mentinere a ordinii dupa retragerea din orasele irakiene, la sfarsitul lunii, a spus premierul irakian Nuri al-Maliki, pentru Le Monde, relateaza AFP.
"Nu le vom mai cere sa intervina in lupte sau in operatiunile de mentinere a ordinii. S-a terminat", a spus el, potrivit NewsIn.

In opinia sa, guvernul irakian va apela la ei "doar pentru necesitatile logistice". "Mai ales pentru transportarea trupelor, pentru ca nu avem avioane. Iata de ce vom cumpara elicoptere de la Franta si SUA", a spus el.

Luni, generalul Ray Odierno, comandantul trupelor americane, a confirmat ca majoritatea militarilor sunt deja desfasurati in afara oraselor irakiene.

Premierul irakian a mai spus ca nu crede intr-o explozie a violentei dupa 30 iunie. "Oricum, chiar rapoartele americane spun ca fortele noastre sunt capabile sa preia conducerea", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.