O persoana a fost ucisa si mai multe ranite in urma incidentelor inregistrate in timpul unei manifestatii ample de sustinere a candidatului infrant la alegerile prezidentiale din Iran, Mir Hossein Moussavi, potrivit unui fotograf AFP.

Mai multe ciocniri au avut loc seara intre politie si manifestantii reuniti la Teheran, iar zeci de persoane au fost vazute fugind. De asemenea au fost auzite tiruri la finalul mitingului, care care au participat sute de mii de sustinatori ai lui Moussavi. Manifestantii au dat foc la cauciucuri si cosuri de gunoi in apropiere de piata Azadi, incendiind cel putin trei motociclete, relateaza NewsIn.

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanti.

"Mai multe persoane inarmate, nu stiu exact cine sunt, au deschis focul asupra oamenilor, provocand haos in piata Azadi", a spus un reporter al postului iranian de televiziune Press TV, citat de Reuters.

Pana la doua milioane de persoane au manifestat la Teheran pentru a-l sustine pe candidatul invins la alegerile prezidentiale Mir Hossein Moussavi, sfidand o interdictie din partea autoritatilor.

Potrivit unui jurnalist AFP, este vorba de sute de mii de persoane.

Strada Azadi, pe care s-au reunit manifestantii in cursul dupa-amiezii de ieri, este locul unde au loc de obicei ceremoniile organizate pentru comemorarea revolutiei islamice din 1979. Aceasta are peste 50 de metri latime si aproximativ patru kilometri lungime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.