Multumesc actualei generatii de italieni pentru faptul ca a rezolvat problemele din trecut cu foarte mult curaj, a declarat ieri, la Roma, presedintele libian Muammar Gaddafi . Prima vizita a liderului de la Tripoli in Italia a fost insa marcata de mai multe scandaluri.
In primul rand, Gaddafi a purtat pe piept, in momentul in care cobora din avion, poza lui Omar Al-Mukhtar, un erou legendar al rezistentei libiene, supranumit „Leul Desertului“, care a fost spanzurat de italieni in 1931.

Pentru a da si mai multa greutate gestului sau, Gaddafi l-a adus si pe fiul lui Omar Al-Mukhtar, care a avut nevoie de ajutor pentru a putea cobori scarile avionului.

Berlusconi tocmai anuntase ca prin vizita de ieri, cele doua state ar putea sa inchida un capitol dureros din istoria dintre cele doua state. Italia a detinut Libia intre 1911 si 1943.

Gesturile colonelului Gaddafi au produs insa rumoare. Presa de la Roma a criticat aceasta vizita, dar si faptul ca autoritatile italiene au intins covorul rosu pentru o persoana care s-a aflat pe lista sponsorilor terorismului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.