Premierul Zinaida Greceanii a declarat joi ca regimul de vize pentru romani va fi eliminat doar daca Romania recunoaste granitele R. Moldova, aluzie la semnarea de catre Bucuresti a Tratatului de frontiera.
Premierul a declarat ca R.Moldova “patimeste foarte mult” de pe urma tensionarii relatiilor cu Romania. “Dar, regimul de vize...trebuie sa fie recunoscute hotarele tarii noastre. Este absolut necesar. Fara zambete! De ce? Pentru ca suntem un stat independent si suveran”, a spus, pe un ton grav, premierul.

Vorbind despre violentele din aprilie, Greceanii nu a mai acuzat opozitia de organizarea acestora.

“Aceia care au vrut sa distruga statul si nu le-a reusit...cine sunt ei trebuie sa spuna organele de drept. Este necesara o comisie impartiala, cu participarea organismelor internationale, ca sa spuna ce s-a intamplat cu adevarat in Republica Moldova. Cei care spun ca nu ne sunt necesare toate acestea pentru ca le avem intr-un alt stat... eu nu cred ca sunt cetateni ai acestui stat”, a spus Greceanii.

Premierul a mai declarat ca isi va putea indeplini atributiile, chiar daca va trebui sa se implice in campania electorala, in calitate de candidat pe lista PCRM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.