Cel putin doi soldati americani au fost contaminati cu virusul gripei porcine la spitalul militar din Germania pe care presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a vizitat vineri, au anuntat surse militare americane citate de NewsIn

Doua cazuri de gripa A (H1N1) au fost confirmate joi de spitalul Landstuhl, din vestul Germaniei, si alte patru sunt suspectate, potrivit unui comunicat al comandamentului regional medical europen.

"Cazurile au fost inregistrate la pacienti militari care stateau in acelasi salon la Landstuhl. Cu exceptia unui pacient sosit din Italia la 26 mai, niciunul dintre pacienti nu a calatorit in afara Germaniei in ultimele doua saptamani", potrivit comunicatului. Acesta mai preciza ca a fost lansata o ancheta pentru a determina originea contaminarii cu virusul gripei porcine.

Niciun alt caz nu a fost semnalat in afara acestui grup, a subliniat comandamentul regional.
Acestea sunt primele doua cazuri confirmate in randul soldatilor americani din Europa.
Presedintele Obama a vizitat vineri soldatii americani raniti in Irak si Afganistan, care sunt internati la Landstuhl, cel mai mare spital militar american din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.