Liderul suprem iranian a declarat joi ca Orientul Mijlociu uraste Statele Unite si i-a transmis presedintelui Barack Obama ca discursurile frumoase nu vor imbunatati imaginea SUA in lumea musulmana

In ziua discursului lui Obama catre lume musulmana, Ayatollahul Ali Khamenei a declarat ca ura simtita fata de americani nu se poate schimb prin simple cuvinte, fiind necesare actiuni din partea SUA, relateaza NewsIn, citand Reuters.

"Natiunile din aceasta regiune ii urasc profund pe americani, din cauza anilor in care au vazut violenta, amestec militar, incalcarea drepturilor si discriminare din partea Americii", a spus Khamenei. "Chiar daca le spune cuvinte dulci si frumoase natiunilor musulmane, acest lucru nu va aduce schimbarea", a declarat Khamenei.

Acesta a vorbit la un eveniment din Teheran pentru marcarea a 20 de ani de la moartea predecesorului sau, ayatollahul Ruhollah Khomeini, fondatorul Republicii islamice.

De asemenea, el a spus ca Israelul este "o tumoare canceroasa in inima" lumii musulmane.

"Daca voi, musulmanii, vedeti ca discursurile Occidentului devin mai blande, acesta este rezultatul rezistentei din lumea islamica", a mai spus Khamenei.

Acesta a acuzat SUA ca mint in legatura cu ambitiile nucleare ale Teheranului. "Natiunea iraniana a spus de multe ori ca nu vrea arme nucleare", a adaugat Khamenei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.