Ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, care urma sa plece spre Rio de Janeiro miercuri, a spus ca va reveni din Brazilia cu acelasi zbor - AF 447 - cu cel al avionului Airbus A330, care a disparut luni cu 228 de persoane la bord, relateaza AFP

"Incerc sa nu gindesc in termeni dramatici, dar voi avea exact parcursul invers al cursei 447 si voi reveni la Paris poate maine, poate poimaine, cu cursa 447 cu plecare din Rio", a spus acesta, relateaza NewsIn, citand AFP.

Presedintele Nicolas Sarkozy a spus miercuri ca i-a cerut lui Kouchner sa reprezinte Franta la ceremoniile in amintirea victimelor, ceremonii care vor avea loc in Brazilia.

Avionul Air France transporta 228 persoane - 216 pasageri si 32 membri ai echipajului.

Un pilot spune ca a vazut "o lumina intensa" in zona in care s-a prabusit avionul Air France

Un comandant de bord al companiei spaniole Air Comet care efectua un zbor intre Lima si Madrid in apropierea zonei in care s-a prabusit avionul Air France a spus ca a vazut "o lumina intensa, alba", a informat astazi El Mundo.

Comandantul cursei 974 a Air Comet a prezentat un raport despre ceea ce a vazut duminica noapte in zona apropiata de accident. Acesta a transmis raportul conducerii companiei, care a transmis informatia companiei Air France, Airbus si catre Directia generala a aviatiei civile spaniole.

"Brusc, am observat in departate o lumina intensa, alba, care a urmat o traiectorie descendenta si verticala si s-a desfacut in sase fragmente", a scris pilotul. Copilotul si o pasagera au vazut acelasi lucru.

"Avand in vedere coincidenta in termeni de ora si loc, va transmit aceste elemente pentru ca ele sa poata fi eventual folosite pentru clarificarea lucrurilor", a scris pilotul.

Potrivit El Mundo, ziarul scrie ca "raportul pilotului readuce in atentie una dintre ipotezele excluse: explozia unei bombe la bordul avionului". "Totusi, ultimele sase mesaje de alerta emise de Airbus la centrul Air France din Paris" ar indica o inlantuire de tip 'situation upset', cand pilotul pierde controlul avionului din cauza unor defectiuni la echipamentele de navigatie, in urma unor "grave turbulente".

Ziarul se refera la sase mesaje de alerta automate care ar fi fost transmise de Airbus, chiar inainte de a se prabusi in mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.