Premierul italian Silvio Berlusconi a fost plasat sub ancheta dupa ce le-a permis unor cunostinte sa foloseasca avionul oficial, a informat agentia ANSA, relateaza AFP

Punerea sub ancheta este "un act de procedura" dupa plangerea depusa de asociatia de consumatori Codacons, care l-a acuzat pe Berlusconi ca a folosit abuziv aparatul, citeaza NewsIn.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta urmeaza sa fie clasata rapid.

Scandalul a izbucnit cu cateva zile inainte de alegerile europene, dupa publicarea unor fotografii care prezinta un cantaret celebru, Mariani Apicella, pe asistentul sau, precum si o dansatoare de flamenco, care coborau in mai 2008 din avionul guvernamental in Sardinia, unde Berlusconi are o vila.

Berlusconi a spus ca este linistit, pentru ca a urmat regulile. "Daca uneori au fost pasageri in plus, acest lucru nu costa niciun ban, pentru ca avionul era deja folosit pentru zbor: este o chestiune de pragmatism", a spus premierul.

Una dintre principalele figuri ale opozitiei, fostul judecator anticoruptie Antonio di Pietro, care conduce partidul Italia valorilor, l-a acuzat pe Berlusconi "de deturnare a bunurilor publice".

Guvernul a subliniat luni ca Berlusconi are dreptul sa ofere "unor persoane straine" posibilitatea de a calatori la bordul avioanelor guvernamentale.

Fotografiile respective au fostrealizate de Antonello Zappadu, autorul sutelor de fotografii facute la petreceri private in vila lui Berlusconi din Sardinia.

Potrivit Corriere della Sera, aceste fotografii arata tinere in tinute indecente, ceea ce premierul a negat miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.